Välkommen till
Familjedaghemmen Nyckelpigorna i Viby

 


Skrinna - Barnskridskoskola


Stanna. Svänga. Vända. Backa! Och ramla, förstås. Det är mycket som är nytt när man för första gången provar lyckan på is. Och lyckan kommer, men med övning.

Att åka skridskor är lätt, när man kan det. Då blir det roligt också. I friluftsfrämjandets skridskoskola får barnen lära sig grunderna som gör skridskoåkningen just så rolig som den ska vara.

Övningar på ett roligt sätt
Att åka skridskor handlar dels om balans och teknik. Men också om styrka i ben, fötter och vrister. Allt det här behöver man få öva på. Och innan man övat klart kan det vara lite knepigt, och göra lite ont. Att få öva med kompisar, och ledare som ger tips och trix, det gör de första vurporna lite lättare att leva med.

Genom roliga lekar och sånger som tillfredsställer barnens behov av fantasi och rörelse, ger vi barnen möjlighet till träning och kunskap i skridskoteknik. Barnen får också lära sig att sköta sin egen utrustning. De lär sig ta hänsyn och träna samarbete i gruppen. Barnen får också kunskap i isvett och öva med isdubbar i en låtsasvak.